Μερικά από τα βιβλία που έχω 
μεταφράσει από τα Αγγλικά και 
τα Γαλλικά σε Ελληνικά. 
Η σελίδα αυτή θα ανανεώνεται 
κάθε τρεις μήνες.

 

Here are some of the books I have 
translated from English or French into 
Greek. This page will be updated 
every three months. 
 
 

 
 
  
ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ
Το μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές έργο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα, αλλά και ένα από τα πιο αγαπημένα λογοτεχνικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
 Ο μικρός Όλιβερ συγκινεί πάντα και η ζωή του αποτελεί ένα κοινωνικό ευαγγέλιο.
 Ο Κάρολος Ντίκενς έχει πλάσει ολοζώντανους ήρωες και έχει περιγράψει γνήσια ανθρώπινα πάθη, έτσι ώστε δεν είναι τυχαίο που ο «Όλιβερ Τουίστ», σ’ όλο τον κόσμο, γνωρίζει συνεχώς επανεκδόσεις, ενώ ως κινηματογραφικό έργο παρουσιάζεται συχνά στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη.
 


 
ΤO ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
«Η Μπόννι είδε τα σκοινιά να κρέμονται χαλαρά, τους πασσάλους να πέφτουν, τις κορυφές των δέντρων ν’ απομακρύνονται. Καθώς ανέβαιναν, ο ήλιος ανέβαινε μαζί τους. Η ζεστασιά του τους καλωσόρισε και έδωσε στη σκούρα επιφάνεια του ανυπόμονου αερόστατου το χρώμα της νύχτας. Πέταξαν ακόμη πιο ψηλά. Από πάνω τους, η γλυκιά, καθαρή μουσική του μοναχικού αυλού τους καλούσε. Τότε ο απαλός ουρανός ζάρωσε σαν ένα κομμάτι μπλε ύφασμα και τραβήχτηκε μπροστά τους όμοιος με κουρτίνα που άνοιγε.
Η μουσική τους ξανακάλεσε και πέρασαν στην άλλη πλευρά...»
 
«Μια πλούσια, σύνθετη ιστορία, γραμμένη από έμπειρο χέρι. Η αρχαία πάλη μεταξύ καλού και κακού παρουσιάζεται με πολύ πρωτότυπο τρόπο και η αφήγηση παρουσιάζει συνέχεια εκπλήξεις»
      Ανν Πίλλινγκ
 
«Ένα υπέροχο βιβλίο... Η Πολίν Φισκ είναι εξαιρετική συγγραφέας... και το βιβλίο της είναι όχι μόνο συναρπαστικό και γεμάτο μυστήριο, αλλά προκαλεί και δυνατά συναισθήματα,
τόσο πλούσιο σε υπέροχες λεπτομέρειες».
    Στέφανι Νέττελλ, από την εφημερίδα "The Guardian".
 

 
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Ο Φρέντερικ Μάνιον, ένας μοναχικός υπολοχαγός, παρορμητικός, άνθρωπος της δράσης, παίρνει το νόμο στα χέρια του και σκοτώνει τον νταή της περιοχής, το βιαστή της γυναίκας του Λόρας. Λειτούργησε την ώρα που πυροβολούσε το θύμα μέσα από μια «Ακατανίκητη παρόρμηση», που ιατρικά και νομικά τον δικαιώνει και τον απαλλάσσει από την κατηγορία του φόνου πρώτου βαθμού, ή ωθούμενος από θυμό, πάθος, μίσος, ψάχνοντας για αυτοδικαίωση βάσει αυτού που όλοι γνωρίζουν ως «άγραφο νόμο»; Ο Πολ Μπίγκλερ, μανιώδης ψαράς και πρώην εισαγγελέας της περιοχής, αναλαμβάνει την υπεράσπισή του με τη βοήθεια ενός παμπόνηρου μεθύστακα γερο-δικηγόρου, χρησιμοποιώντας την υπόθεση του υπολοχαγού για να κερδίσει μια προσωπική νίκη έναντι του νυν νεαρού εισαγγελέα που πήρε τη θέση του, μελλοντικού αντιπάλου του για το Κογκρέσο. Η εμπειρία του Μπίγκλερ από τη θέση του εισαγγελέα, η μακρόχρονη εκ μέρους του παρατήρηση των ανθρώπων και του νόμου θα καταφέρουν να αθωώσουν τον κατηγορούμενο; Και είναι άραγε πραγματικά αθώος;
Ένα συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ βάσει του οποίου κρίνονται όλα τα υπόλοιπα του είδους!
Το βιβλίο αυτό που έγινε μπεστ σέλερ καθηλώνει τον αναγνώστη, ακριβώς όπως έγινε και με τους θεατές της περίφημης ομώνυμης ταινίας της δεκαετίας του ‘50, κλασικής πλέον στο είδος της, που έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων για την εποχή της.
 

 
ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΓΟΡΙ
Το «Μαύρο Αγόρι» του Ρίτσαρντ Ράιτ - του μεγαλύτερου νέγρου συγγραφέα της Αμερικής - είναι η σπαρακτική μαρτυρία ενός μαύρου του αμερικάνικου Νότου, που, μες στη φτώχια, τις ταπεινώσεις και τους εξευτελισμούς, παλεύει να διατηρήσει τον αυτοσεβασμό του, διεκδικώντας το δικαίωμα να λέγεται άνθρωπος. Αλλά, πέρα απ’ όλα αυτά, το «Μαύρο Αγόρι» είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα ρεαλιστικής φαντασίας, άγριο, τρυφερό και συγκινητικό, με ολοζώντανους χαρακτήρες και εξαιρετικά δυνατή, καλοδουλεμένη γραφή: το μυθιστόρημα ενός ιδιοφυή λογοτέχνη, ενός ελεύθερου πνεύματος, ενός θαρραλέου ανθρώπου που αγωνίστηκε με πάθος ενάντια στη μοίρα του. Και νίκησε!
 

 
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΖΑΜΑΣΙΜΑ
Σε μια φτωχογειτονιά του Λονδίνου ο Υάκινθος μεγαλώνει με όνειρα ταπεινά και τις μικρές φιλοδοξίες των ανθρώπων του μόχθου. Είναι μπλεγμένος σε μια μυστική λαϊκή επαναστατική οργάνωση που στόχος της είναι η ανατροπή της άρχουσας τάξης. Σε κάποια παρορμητική στιγμή, ο Υάκινθος θα δώσει όρκο τιμής να εκτελέσει ένα πολιτικό πρόσωπο που θεωρείται από την οργάνωση εχθρός του λαού. Την ίδια εποχή θα γνωρίσει μια γυναίκα πανέμορφη, μοιραία: την πριγκίπισσα Καζαμάσιμα, πλάσμα εγωκεντρικό κι ανικανοποίητο, που θα γοητευθεί από τη λαϊκή απλότητά του και θα τον μπάσει στον «ανώτερο» κόσμο της αριστοκρατίας, της πολυτέλειας και της χλιδής. Ο Υάκινθος, μαγεμένος απ’ αυτή τη σειρήνα που τον παρασύρει σε έναν κόσμο της ομορφιάς, της τέχνης και των φώτων, θα αρχίσει να χάνει την πίστη του στα ιδανικά της οργάνωσης. Κι όταν θα αντιληφθεί πως η γυναίκα αυτή προτιμάει τον έρωτα κάποιου άλλου και πως μ’ εκείνον μόνο πειραματιζόταν, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα οδυνηρό και τραγικό δίλημμα.
 

 
ΚΩΔΙΚΟΣ: ΑΙΝΙΓΜΑ
Μάρτιος 1943. Βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο της γερμανικής κατοχής. Ο Τομ Τζέρικο είναι ένας ιδιοφυής μαθηματικός που επιστρατεύεται από το Κέντρο Αποκρυπτογράφησης Μπλέτσι Παρκ, στο Λονδίνο, για να συμμετάσχει σε μια ομάδα αποκρυπτογράφων. Είναι κατά γενική ομολογία ο μοναδικός που διαθέτει τη γνώση και την ικανότητα να σώσει όχι μόνο την Αγγλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη από τις επιθέσεις των Γερμανών. Η δουλειά του προχωρεί με τεράστιες δυσκολίες και πολλές ώρες μελέτης και απομόνωσης. Μοναδική όαση σ’ αυτήν την έρημο είναι η Κλερ, που ο Τζέρικο ερωτεύεται παράφορα. Εντελώς ξαφνικά, η Κλερ εξαφανίζεται από τη ζωή του. Ποιο μυστικό έχει να κρύψει; Στην προσπάθειά του να τη βρει διαπιστώνει ότι ανάμεσα στους συνεργάτες του υπάρχει ένας προδότης. Τώρα υπάρχουν δύο αινίγματα στα οποία καλείται να βρει λύση. Θα καταφέρει τελικά να σπάσει τον κώδικα των Γερμανών; Θα καταφέρει να διαπεράσει την ομίχλη που σκέπαζε από την αρχή τη σχέση του με τη μυστηριώδη Κλερ; Βιβλίο εξαιρετικά καλογραμμένο που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ο αναγνώστης παρακολουθεί με κομμένη ανάσα ένα σκηνικό όπου το μυστήριο, η αγάπη και η προδοσία πρωταγωνιστούν μέσα στην ίδια την καρδιά ενός μυστικού κόσμου.