Φωτεινή Μεγαλούδη
 
 
Προφίλ
 
Σπουδές:
Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσα τον κύκλο των πανεπιστημιακών σπουδών μου, καθώς και τις σπουδές μου στις ξένες γλώσσες. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, αλλά ασχολούμαι επαγγελματικά μόνο με τη μετάφραση, περίπου 20 χρόνια.
 
Άλλα στοιχεία - Ενδιαφέροντα:
Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών (ΠΣΕΜ) και έχω διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.
Συμμετείχα σε σεμινάριο επιμόρφωσης μεταφραστριών σε νέες τεχνολογίες (400 ώρες) το οποίο οργάνωσε η Γραμματεία Ισότητας (1991).
Διαθέτω επάρκεια διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας.
Έχω ασχοληθεί αρκετά με τη Μουσική, τη Φιλοσοφία, τη Θεολογία, τη Λογοτεχνία και την Ψυχολογία. Λόγω της ενασχόλησής μου με τα θέματα αυτά, μπορώ να μεταφράσω με ευχέρεια σχετικά κείμενα.
 

 
Επαγγελματική εμπειρία
Αναφέρω ενδεικτικά εταιρείες, εκδοτικούς οίκους  και φορείς με τους οποίους έχω συνεργαστεί (ή και εξακολουθώ να συνεργάζομαι):
 
Εταιρείες:
3Μ Ελλάς ΕΠΕ, ΕΜΙ ΑΕ, JVC, ICL Ελλάς, EPSON, ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΒΕΕ, CONNECTION AE, BAXTER Ελλάς ΕΠΕ, ΒΙΑΜΑΞ ΑΕ, Computer Logic R&D, κ.ά.
 
Εκδόσεις:
ΠΑΤΑΚΗ, ΛΙΒΑΝΗ, ΨΥΧΟΓΙΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΝΑΛΙΟΣ, ΑΣΤΑΡΤΗ, κ.ά.
 
Φορείς:
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Αθλητισμού κ.ά.